Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Blog

Filozófiánk:

“... a pörköléshez mi három dolgot használunk: a fülünket, hogy halljuk a kávébab roppanását, a szemünket, hogy nézzük a kávé színét és az orrunkat, hogy érezzük a kávé illatát...”

Történetünk röviden:

A Semiramis kávé manufaktúra 2000-ben kezdte el működését a specialty coffee irányzat úttörőjeként.

Vállalatunk azóta is töretlen lendülettel fejlődik és mostanra országosan több mint 50 helyszínen kínálják az általunk készített fekete kincset.

2022 fontos mérföldkő a Semiramis Kávé életében, mert új tulajdonosi körrel, megújult erővel és lendülettel tért vissza a magyarországi Specialty Coffee élvonalába és írja tovább ennek a különleges cégnek a történetét.

„Mi a kávékultúrában, a kávéházak és az emberek közösségében hiszünk. Hozzánk bárki, bármikor bejöhet szakmázni, pörkölni, tanulni...”

Kávék a világ minden tájáról

Kávébabot a világ 30 országából szerzünk be időszakos vagy állandó jelleggel.

A kávé őshazájából, Etiópiától kezdve Jamaicából, Brazíliából, Columbiából, Pápua Új-Guineából, Indonéziából számos esetben közvetlenül a termelőtől szerezzük be az alapanyagot.

Minden egyes kávét a beszerzés előtt tesztelünk és csak a legkomolyabb SCA értékelésnek megfelelő babot vesszük át – 100/82 pont felett.

Választékunk büszkesége a Jamaicai Blue Mountain kávé és a Kopi Luwak.

Kávé szakértelemmel

Több, mint 300 fajta kávéval dolgozunk éves szinten.

Döntően Single Origin kávékat készítünk. Minden nyers kávét a fajtajellegnek megfelelően világos, közepes vagy sötét pörkölést alkalmazva készítünk el.

Napi szinten pörkölünk, ezzel biztosítva a folyamatos frissességet. Pörkölési kapacitásunk havi 8.000 kg.

Üzemünk pörkölőmestere, Gál Miklós többszörös Hungarian Brewers Cup győztes, világbajnoki 5. helyezett barista.

Szolgáltatásaink

- Széleskörű finanszírozási modellel, akár teljes kávézók gépesítésében és szervizelésében is közreműködünk.

- Partnereink számára folyamatos szerviz hátteret biztosítunk

- Rugalmas, gyors kiszállítás Magyarország és a szomszédos országok területén.

- Egyedi igények szerinti kávékeverékek és sajátmárkás kávék gyártása

- Kiegészítő termékek és eszközök forgalmazása Kávégépek, őrlők, vízlágyítók forgalmazása


 

Elérhetőségeink:

címünk: 1115 Budapest, Csóka utca 9.

e-mail: info@semiramiskave.hu

A kávé története gazdag és sokszínű, és számos érdekes fordulatot tartalmaz a világtörténelemben. 

A folytatásban egy rövid áttekintést olvashat:

 

Rohanó életmódunkba lassan megtanuljuk visszacsempészni a semmittevés boldog perceit, amikor csak hátradőlünk, kicsit megpihenünk és megjutalmazzuk magunkat egy jó kávéval. A kávézás régóta hozzáadott értéket biztosít az emberiség számára, ahogy a szúfi szerzetesek felismerték a kávé élénkítő és csodás hatását, és kezdték el fogyasztani, ahogy Avicenna (a modern, nyugati orvostudomány megteremtője) 1000-ben már gyógyhatású készítményként hivatkozott a kávéra, ahogy a hazai kávéházak már a XVIII. század elejétől kiszolgálták a fogyasztókat, úgy vált a mi éltünk, hétköznapjaink fontos részévé is ez a csodálatos, nagy múlttal rendelkező ital.

Amikor egy igazi frissitőre vágyunk a latték és a cappuccinók kicsit háttérbe szorulnak, hogy átadják a helyüket a hideg kávéknak és hűsítő kávés italoknak. A jegeskávé kultusza, a hosszú lungók és a jégre töltött eszpresszók mellett a kávézókban és az otthonainkban helyet követel magának az affogato, az espresso tonic és az  édeskés, kevésbé savas cold brew is.