Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Blog

MINŐSÉGI KÁVÉ - MINŐSÉGI ÉNIDŐ

Semiramis
MINŐSÉGI KÁVÉ - MINŐSÉGI ÉNIDŐ

Rohanó életmódunkba lassan megtanuljuk visszacsempészni a semmittevés boldog perceit, amikor csak hátradőlünk, kicsit megpihenünk és megjutalmazzuk magunkat egy jó kávéval. A kávézás régóta hozzáadott értéket biztosít az emberiség számára, ahogy a szúfi szerzetesek felismerték a kávé élénkítő és csodás hatását, és kezdték el fogyasztani, ahogy Avicenna (a modern, nyugati orvostudomány megteremtője) 1000-ben már gyógyhatású készítményként hivatkozott a kávéra, ahogy a hazai kávéházak már a XVIII. század elejétől kiszolgálták a fogyasztókat, úgy vált a mi éltünk, hétköznapjaink fontos részévé is ez a csodálatos, nagy múlttal rendelkező ital.

Végy egy jó kávét!

A kávézás élményének letéteményese a jó kávé. A minőségi alapanyagból, gondos szakértelemmel készített, pörkölt kávé, amelyből a mi ízlésünkhöz passzoló ital születik. A kávézásnak is megvannak a maga divathullámai, de célszerű mindig a minőséget, az egyéni igényeinket, preferenciáinkat szem előtt tartani, mikor kávés italt választunk, hogy a kávézással töltött idő valóban rólunk szóljon, nekünk okozzon örömet.

Jó kávét készíteni egyszerű eszközökkel is lehet

A kávé elkészítéséhez számtalan eszköz közül választhatunk, a különféle gépek mellett olcsó és jó megoldást kínál az olaszok verhetetlen kotyogósa, amellyel – néhány szabályt betartva – hibátlan kávékat főzhetünk. A kotyogós titka, hogy az őrölt kávét csak lazán szabad belehalmozni, soha ne préseljük le úgy, mint ahogy a nagy kávégépek esetén láttuk, hagyjuk meg a lehetőséget a forró víznek, hogy utat találjon a kávészemcsék között, miközben kikotyog. A kotyogtatást pedig ne húzzuk a végtelenségig, ahogy elkezd feltörni a kávé, vegyük le az eszközt a platniról és hagyjuk a felvett hőt dolgozni, így nem ég meg a kávénk.

Ha nyár, akkor cold brew

Ugyancsak remek megoldás – főleg a nyári időszakban – a cold brew kávé készítése, ami szintén nem igényel nagy beruházást, ellenben nagyon finom és koffeinben gazdag kávét kapunk eredményül. A cold brew esetében a kávét érdemes durvábbra őrölni, majd hideg vízben elkeverve legalább fél napot állni hagyni, és french pressben elkészíteni vagy filteren leszűrni. Az elkészítés lassúságának köszönhetően a kávéból jobban kioldódik a koffein, azaz a cold brew kávénk sokkal élénkítőbb lesz, mintha egy presszót főznénk le sietve.