Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Papua New Guinea 1000gr pörkölt szemes kávé
Papua New Guinea 1000gr pörkölt szemes kávé
16 590 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Papua New Guinea 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Az Ausztrália csúcsától északra található Pápua Új-Guinea lakói még csak 100 éve kezdtek el igazán komolyan foglalkozni a kávétermesztéssel. A farmok jelentős részére kenyai variánsokat ültettek, jellemzően ma is 95% Arabica kávét termesztenek az országban. Az 1990-es évek fellendülését azonban nagy visszaesés követte, amit most már tudatosan próbál kiküszöbölni a magán- és az állami szektor, ügyelve a fenntarthatóságra, a jobb talajminőségre, és a gazdák még magasabb szintű képzésére.
A gazdag vulkanikus talaj, a tengerszint feletti 1400-1900 méteres termőmagasság, a hűvös klíma, az esőerdők árnyékot adó, nedvességet megtartó buja biodiverzitása lehetőséget teremt a legmagasabb minőségű kávék termesztésére. A helyi farmerek a legtöbb esetben nem használnak szintetikus műtrágyát vagy vegyi növényvédő szereket. Az árnyékoló fák levélhullása, valamint a frissen feldolgozott termés héja és pépje természetes és tápanyagban gazdag talajtakarót biztosítanak.
A Pápua Új-Guineában termesztett kávé több mint 90%-át kisgazdaságokban vagy kis falusi kávékertekben termesztik, a maradékot nagy ültetvényeken. A helyi kávék ízprofiljai között határozott különbség alakulhat ki, ami nagyrészt a kávébabok feldolgozásának módjából adódik, de a Pápua Új-Guinea-ból származó kávéról elmondható, hogy egyforma méretű kávészemekből áll, kellemes ízvilág, kerek test és közepes savasság jellemzi, amelyet gyümölcsök és fűszerek finom utóíze tesz teljessé. A kávét úgy pörköljük, hogy a lehető legjobb aromákat hozzuk ki belőle. A kávé habja világos, tömény, közepes sűrűségű.

Papua New Guinea 1000gr pörkölt szemes kávé

16 590 Ft
( Egységár: 16 590 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
keserű csokoládés, fűszeres, gyümölcsös
Testesség
karakteres, gazdag, telt
Savasság
közepes
Termővidék
Waghi-völgy, Nyugat-Felföld
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek