Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

India Mysore Nuggets 500gr pörkölt szemes kávé
India Mysore Nuggets 500gr pörkölt szemes kávé
6 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

India Mysore Nuggets 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
India hatalmas, színpompás ország: minden árnyalat megtalálható itt. Az okker ezernyi színében játszó fűszertálak az élénk piaci utcákon, a türkizkék tenger, az aranyszínű strandok, a zöldellő vulkáni hegyek és a festői növényvilág. India déli államai között megtalálható Karnataka állam elképesztő természeti sokszínűségéről, gazdagságáról, nemzeti parkjairól és persze kávéjáról híres.
A legenda szerint a 17. század elején Baba Budan szent mekkai zarándokútja során megfordult a jemeni Mokka kikötőjében. Talált hét kávébabot, amelyeket a turbánjába csomagolt, majd Indiába csempészett. Miután megérkezett, elültette a magokat a Karnatakában lévő kertjében, az örökzöld, virágos hegyek közelében. Így lett ez a vidék az indiai kávé szülőhelye.
Ma Indiában a kávét a dél-indiai államok hegyvidéki területein termesztik, Karnataka, Kerala és Tamil Nadu a legfontosabb termőterületei, ez a három állam adja az indiai kávé 92%-át, amelyből a legendás Karnataka alaposan kiveszi a részét, hiszen India teljes kávétermelésének több mint 70%-át az itteni lankákon szüretelik. Minden indiai kávécserje árnyékban növekszik, gyakran olyan fűszerekhez közel, mint a fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió. A kávébabok így egyedülálló aromát szívnak fel magukba.
Az India Mysore Nuggets Extra Bold Arabica kávé a Karnataka Chikmagalur körzetében lévő családi gazdaságokból származik. Az itteni gazdaságok közül sok már közel száz éve működik, a kávétermesztés tudománya nemzedékről nemzedékre száll. A Mysore Extra Bold egy teljesen mosott kávé, amelyet 1200 méter felett termesztenek. Az itt szüretelt kávé testes, gazdag, közepesen telt ízű, alacsony savtartalommal rendelkezik. Minden korty izgalmas, egzotikus élményt nyújt.

India Mysore Nuggets 500gr pörkölt szemes kávé

6 990 Ft
( Egységár: 13 980 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
diós, fás, enyhén füstös illat, felfedezhető benne a sötét gyümölcs, tölgy, édesgyökér és a vanília
Testesség
közepesen telt
Savasság
mérsékelten savas
Termővidék
Karnataka Chikmagalur
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek