Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Tanzania Nyota Kusini 500gr pörkölt szemes kávé
Tanzania Nyota Kusini 500gr pörkölt szemes kávé
7 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Tanzania Nyota Kusini 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Tanzánia vadvilága, kulturális bősége lenyűgöző, ami javarészt annak köszönhető, hogy a XX. század elejétől tudatosan óvja természeti értékeit. Ma az ország területének mintegy 38%-a területe nemzeti park, természetvédelmi terület, amelynek része a látványos tengerpart és a hóval borított Kilimandzsáró. Ebben a védett környezetben termesztik a helyi kávékat.
Tanzánia területén a 16. század óta ismerik és fogyasztják a kávét, ám a központosított, tudatos exportra történő termesztés csak a 19. század végétől vált jellemzővé, köszönhetően a német gyarmatosítóknak. Mára a kávé az ország legnagyobb exporttermékévé vált.
A tanzániai Arabica kávé főként a Kilimandzsáró körül, illetve a délnyugati Mbeya régióban terem, ahol a kávét nem meredek lejtőkön, hanem magas fennsíkokon, 1000-2500 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik banánfák árnyékában. A 2 hektáros kisbirtokok tulajdonosai szövetkezetekbe tömörülve exportálják termékeiket, de a szövetkezetek edukációt is biztosítanak számukra. A teljes termelés alig 10%-a származik nagyobb birtokokról.
A tanzániai kávék általában kellemes aromájúak, gazdagon savasak és testesek. Édes ízüket kiegyensúlyozott ízek gazdagítják a vulkanikus talajból származó ásványi tápanyagoknak köszönhetően. A tanzániai kávé telt testű, néha cédrus vagy fekete tea jegyeivel.

Tanzania Nyota Kusini 500gr pörkölt szemes kávé

7 990 Ft
( Egységár: 15 979 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
édes, lédús narancs, gránátalma és svájci csokoládé
Testesség
erőteljes, telt
Savasság
magas
Termővidék
Észak (Kilimanjaro), Dél (Mbeya), Bukoba
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek