Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Tanzania Nyota Kusini 1000gr pörkölt szemes kávé
Tanzania Nyota Kusini 1000gr pörkölt szemes kávé
14 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Tanzania Nyota Kusini 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Tanzánia vadvilága, kulturális bősége lenyűgöző, ami javarészt annak köszönhető, hogy a XX. század elejétől tudatosan óvja természeti értékeit. Ma az ország területének mintegy 38%-a területe nemzeti park, természetvédelmi terület, amelynek része a látványos tengerpart és a hóval borított Kilimandzsáró. Ebben a védett környezetben termesztik a helyi kávékat.
Tanzánia területén a 16. század óta ismerik és fogyasztják a kávét, ám a központosított, tudatos exportra történő termesztés csak a 19. század végétől vált jellemzővé, köszönhetően a német gyarmatosítóknak. Mára a kávé az ország legnagyobb exporttermékévé vált.
A tanzániai Arabica kávé főként a Kilimandzsáró körül, illetve a délnyugati Mbeya régióban terem, ahol a kávét nem meredek lejtőkön, hanem magas fennsíkokon, 1000-2500 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik banánfák árnyékában. A 2 hektáros kisbirtokok tulajdonosai szövetkezetekbe tömörülve exportálják termékeiket, de a szövetkezetek edukációt is biztosítanak számukra. A teljes termelés alig 10%-a származik nagyobb birtokokról.
A tanzániai kávék általában kellemes aromájúak, gazdagon savasak és testesek. Édes ízüket kiegyensúlyozott ízek gazdagítják a vulkanikus talajból származó ásványi tápanyagoknak köszönhetően. A tanzániai kávé telt testű, néha cédrus vagy fekete tea jegyeivel.

Tanzania Nyota Kusini 1000gr pörkölt szemes kávé

14 990 Ft
( Egységár: 14 990 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
édes, lédús narancs, gránátalma és svájci csokoládé
Testesség
erőteljes, telt
Savasság
magas
Termővidék
Észak (Kilimanjaro), Dél (Mbeya), Bukoba
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek