Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Peru Cajamarca Org. 250gr pörkölt szemes kávé
Peru Cajamarca Org. 250gr pörkölt szemes kávé
4 290 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Peru Cajamarca Org. 250gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Nyugaton a kékesszürke Csendes-óceán, középen a fenséges Andok, keleten pedig a végtelen Amazonas-medence határolják – Peru több okból is csodálatos.
A kávétermesztés Peruban az 1700-as évek közepén kezdődött, majd fokozatosan növekedett, de ebben az időszakban (egészen a XX. századig) javarészt saját fogyasztásra termesztették a kávét, nem sokat exportáltak belőle. Egészen addig, amíg Európa fel nem figyelt az általuk termesztett kávékra és meg nem született a nemzetközi igény a magas minőségű perui kávéra. A sikeres európai befektetéseknek köszönhetően Peru felkerült a nemzetközi kávétérképre és exportja folyamatosan nőtt, egészen addig, amíg Anglia el nem adta a kávétermelésre használt földeket a helyi gazdáknak. Persze Peru azóta is éves szinten több millió zacskó kávét termel, és a világ legnagyobb fair trade kávé exportőre.
A méltányos kereskedelem mozgalma Peruban valamivel 2003 előtt kezdődött és a mai napig igen jellemző a perui kávéfarmokra. A fair trade kereskedelemnek köszönhetően a farmok munkatársai és tulajdonosai tisztességes fizetést kapnak a terményeikért cserébe.
Peru északi, középső és déli részének régióiban mindenütt termesztenek kávét. Cajamarca Peru egyik északi megyéje, a hatalmas Andok-hegységben, amely egykor az inkák otthona volt. Cajamarca kávéipara a helyi, 2-3 hektáros birtokkal rendelkező kistermelőre épül, a régióban a nagybirtokok ritkák. Peru ezen vidékén a legtöbb kávétermesztő öko gazdálkodást folytat, ezekből a fenntartható, környezetbarát kis gazdaságokból kerülnek ki a legjobb kávék.
Ez a perui kávé enyhe, kerek és kiegyensúlyozott, nagyon lágy, markáns testtel, mogyorós, kakaós jegyekkel, közepes savtartalommal és elegáns édességgel rendelkezik.

Peru Cajamarca Org. 250gr pörkölt szemes kávé

4 290 Ft
( Egységár: 17 160 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
étcsokoládé, érett fekete cseresznye, kókuszdió, kesudió, levendula, lonc
Testesség
markáns
Savasság
közepes
Termővidék
Cajamarca
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek