Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Papua New Guinea 500gr pörkölt szemes kávé
Papua New Guinea 500gr pörkölt szemes kávé
8 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Papua New Guinea 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Az Ausztrália csúcsától északra található Pápua Új-Guinea lakói még csak 100 éve kezdtek el igazán komolyan foglalkozni a kávétermesztéssel. A farmok jelentős részére kenyai variánsokat ültettek, jellemzően ma is 95% Arabica kávét termesztenek az országban. Az 1990-es évek fellendülését azonban nagy visszaesés követte, amit most már tudatosan próbál kiküszöbölni a magán- és az állami szektor, ügyelve a fenntarthatóságra, a jobb talajminőségre, és a gazdák még magasabb szintű képzésére.
A gazdag vulkanikus talaj, a tengerszint feletti 1400-1900 méteres termőmagasság, a hűvös klíma, az esőerdők árnyékot adó, nedvességet megtartó buja biodiverzitása lehetőséget teremt a legmagasabb minőségű kávék termesztésére. A helyi farmerek a legtöbb esetben nem használnak szintetikus műtrágyát vagy vegyi növényvédő szereket. Az árnyékoló fák levélhullása, valamint a frissen feldolgozott termés héja és pépje természetes és tápanyagban gazdag talajtakarót biztosítanak.
A Pápua Új-Guineában termesztett kávé több mint 90%-át kisgazdaságokban vagy kis falusi kávékertekben termesztik, a maradékot nagy ültetvényeken. A helyi kávék ízprofiljai között határozott különbség alakulhat ki, ami nagyrészt a kávébabok feldolgozásának módjából adódik, de a Pápua Új-Guinea-ból származó kávéról elmondható, hogy egyforma méretű kávészemekből áll, kellemes ízvilág, kerek test és közepes savasság jellemzi, amelyet gyümölcsök és fűszerek finom utóíze tesz teljessé. A kávét úgy pörköljük, hogy a lehető legjobb aromákat hozzuk ki belőle. A kávé habja világos, tömény, közepes sűrűségű.

Papua New Guinea 500gr pörkölt szemes kávé

8 990 Ft
( Egységár: 17 981 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
keserű csokoládés, fűszeres, gyümölcsös
Testesség
karakteres, gazdag, telt
Savasság
közepes
Termővidék
Waghi-völgy, Nyugat-Felföld
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek