Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Myanmar Finca Green Land 500gr pörkölt szemes kávé
Myanmar Finca Green Land 500gr pörkölt szemes kávé
7 899 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Myanmar Finca Green Land 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Myanmar, korábban Burma, Délkelet-Ázsiában található. Határos Indiával, Bangladessel, Kínával, Laoszszal és Thaifölddel és az utóbbi években egyre növekvő érdeklődést kap a kávéiparban.
Az ország kávétermesztése a 19. században kezdődött, de a politikai és gazdasági instabilitás miatt sokáig nem kapott jelentős figyelmet a világpiacokon. Azonban a Myanmari kávék mostanra egyre ismertebbé válnak a kávékedvelők körében, és egyre több helyen találkozhatunk velük a kávézók és specialty kávé boltok polcain.
A Myanmari kávékról általánosságban elmondható, hogy nagyon magas minőségűek, és a különféle régiókban eltérő ízjegyeket és aromákat találhatunk. A legismertebb kávétermő régiók Myanmarban a Shan-hegyvidéki régió, valamint a Chin, a Kayah és a Kayin régiók.
A Shan-hegyvidéki régióban termesztett kávék különösen figyelemre méltóak, mivel a helyi termelők többnyire kis családi gazdaságokban termesztik és dolgozzák fel a kávét. A Shan-hegyvidéki régió területén található kávéfarmok egyedülálló mikroklímájuknak és talaj összetételüknek köszönhetően különleges aromákkal és ízjegyekkel rendelkeznek. A Shan-hegyvidéki kávék jellemzője, hogy testesek, de ugyanakkor finomak és lágyak is.
A Chin régióban termesztett kávék általában magasabb savtartalommal rendelkeznek, és intenzív ízjegyeket mutatnak. A Kayah és Kayin régiókban termesztett kávék is kiváló minőségűek, jellemzőjük a csokoládés, mogyorós ízekkel és közepes testtel rendelkeznek.
A Myanmari kávék általános jellemzője, hogy közepes pörkölés mellett, az aromáik és ízeik teljesen kibontakoznak, miközben az enyhe savasságuk megmarad. Az ízjegyek között találhatóak a mogyoró, a csokoládé, a karamell és a citrusok. A Myanmari kávék kiválóan alkalmasak eszpresszóként és filterkávéként is, és aki szeret különleges ízeket kipróbálni, érdemes keresni ezeket a kávékat.

Myanmar Finca Green Land 500gr pörkölt szemes kávé

7 899 Ft
( Egységár: 15 799 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
csokoládés, diós, kardamom és zöldtea
Testesség
közepesen telt
Savasság
enyhe
Termővidék
Mandalay
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek