Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Myanmar Finca Green Land 1000gr pörkölt szemes kávé
Myanmar Finca Green Land 1000gr pörkölt szemes kávé
14 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Myanmar Finca Green Land 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Myanmar, korábban Burma, Délkelet-Ázsiában található. Határos Indiával, Bangladessel, Kínával, Laoszszal és Thaifölddel és az utóbbi években egyre növekvő érdeklődést kap a kávéiparban.
Az ország kávétermesztése a 19. században kezdődött, de a politikai és gazdasági instabilitás miatt sokáig nem kapott jelentős figyelmet a világpiacokon. Azonban a Myanmari kávék mostanra egyre ismertebbé válnak a kávékedvelők körében, és egyre több helyen találkozhatunk velük a kávézók és specialty kávé boltok polcain.
A Myanmari kávékról általánosságban elmondható, hogy nagyon magas minőségűek, és a különféle régiókban eltérő ízjegyeket és aromákat találhatunk. A legismertebb kávétermő régiók Myanmarban a Shan-hegyvidéki régió, valamint a Chin, a Kayah és a Kayin régiók.
A Shan-hegyvidéki régióban termesztett kávék különösen figyelemre méltóak, mivel a helyi termelők többnyire kis családi gazdaságokban termesztik és dolgozzák fel a kávét. A Shan-hegyvidéki régió területén található kávéfarmok egyedülálló mikroklímájuknak és talaj összetételüknek köszönhetően különleges aromákkal és ízjegyekkel rendelkeznek. A Shan-hegyvidéki kávék jellemzője, hogy testesek, de ugyanakkor finomak és lágyak is.
A Chin régióban termesztett kávék általában magasabb savtartalommal rendelkeznek, és intenzív ízjegyeket mutatnak. A Kayah és Kayin régiókban termesztett kávék is kiváló minőségűek, jellemzőjük a csokoládés, mogyorós ízekkel és közepes testtel rendelkeznek.
A Myanmari kávék általános jellemzője, hogy közepes pörkölés mellett, az aromáik és ízeik teljesen kibontakoznak, miközben az enyhe savasságuk megmarad. Az ízjegyek között találhatóak a mogyoró, a csokoládé, a karamell és a citrusok. A Myanmari kávék kiválóan alkalmasak eszpresszóként és filterkávéként is, és aki szeret különleges ízeket kipróbálni, érdemes keresni ezeket a kávékat.

Myanmar Finca Green Land 1000gr pörkölt szemes kávé

14 990 Ft
( Egységár: 14 990 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
csokoládés, diós, kardamom és zöldtea
Testesség
közepesen telt
Savasság
enyhe
Termővidék
Mandalay
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek