Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Termék háttérkép
Termékkép

Java Jampit Estate 100gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, és mégis Indonéziát gyakran a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék.
A kávétermesztés Indonéziában közel 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Szumátra, Sulawesi és Jáva. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van.
A Java Jampit Estate kávé különlegessége, hogy az érett Arabica szemeket csak 30-35%-os nedvességtartalomig szárítják, és ebben a "félszáraz" állapotban hántolják. majd a hántolt babot addig szárítják, amíg el nem éri a kívánt 11-12%-os nedvességtartalmat. Ennek a félig mosott eljárásnak köszönhetően a bab kékesen csillog, és csak csekély savtartalma van. Általában telt testtel és erős, fűszeres jegyekkel rendelkezik.

Java Jampit Estate 100gr pörkölt szemes kávé

2 400 Ft
( Egységár: 24 003 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Nem vásárolható!
Aroma
füge lekváros karakter, vaníliás bevonattal
Testesség
Klasszikusan testes, telt
Savasság
lágy savak
Termővidék
Szumátra, Java sziget
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek