Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Java Jampit Estate 1000gr pörkölt szemes kávé
Java Jampit Estate 1000gr pörkölt szemes kávé
13 590 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Java Jampit Estate 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, és mégis Indonéziát gyakran a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék.
A kávétermesztés Indonéziában közel 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Szumátra, Sulawesi és Jáva. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van.
A Java Jampit Estate kávé különlegessége, hogy az érett Arabica szemeket csak 30-35%-os nedvességtartalomig szárítják, és ebben a "félszáraz" állapotban hántolják. majd a hántolt babot addig szárítják, amíg el nem éri a kívánt 11-12%-os nedvességtartalmat. Ennek a félig mosott eljárásnak köszönhetően a bab kékesen csillog, és csak csekély savtartalma van. Általában telt testtel és erős, fűszeres jegyekkel rendelkezik.

Java Jampit Estate 1000gr pörkölt szemes kávé

13 590 Ft
( Egységár: 13 590 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
füge lekváros karakter, vaníliás bevonattal
Testesség
Klasszikusan testes, telt
Savasság
lágy savak
Termővidék
Szumátra, Java sziget
Pörkölési mód
közepes