Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Ethiop Yirga Cheffe 100gr pörkölt szemes kávé
Ethiop Yirga Cheffe 100gr pörkölt szemes kávé
2 800 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Ethiop Yirga Cheffe 100gr pörkölt szemes kávé

Az etióp Sidamo a Yirgacheffe és a Harrar melletti harmadik nagy kávérégió az országban. A Dél-Etiópiában található Sidamo tökéletes otthont nyújt a kávécserjéknek, a termékeny hegyvidék ideális környezetet biztosít. A megfelelő környezet és különleges gondoskodás határozottan tükröződik a csészében: az etióp kávék rendkívül összetettek, virágos és gyümölcsös csúcsokkal, miközben megőrzik a kiegyensúlyozott testüket és izgalmas utóízekben gazdagok.
Yirgacheffe területen teremnek Etiópia legjobb, fűszeres és illatos kávéi. A kávébabokra a citrusos ízjegyek, az édes virágos karakter jellemző. Az édes ízjegyekért részben a szárítás mikéntje felelős, hiszen a leszüretelt kávét 15-20 napon át az úgynevezett „afrikai szárítóágyak”-ra téve, a napon szárítják. A szárítási folyamat során a gyümölcshúsban található cukrok egy részét magába szívja a bab, amely az élénk savakkal és kiegyensúlyozott testtel rendelkező Yirgacheffe kávé jellegzetesen gyümölcsös, édes aromáját adja.');">Termék leírás
Etiópia, a kávé bölcsője, ahol annak idején - a Kaffa régió erdeiben - vadon termett az Arabica. Etiópia méltó őrzője régi kincsének, nem csak büszke a nála termő kávékra, hanem örömmel is fogyasztja. A megtermelt mennyiség közel fele házon belül, az etióp háztartásokban fogy el, Etiópia a világ legnagyobb kávéfogyasztója a termelő országok között.
Az országban jelenleg a kis, családi vállalkozásokra épülő kávétermesztés zajlik, amelyben a kávé a megfelelő törődést kapja a cserjétől a nyers kávé zsákokba történő helyezéséig. Ennek a "kisgazdás" szerkezetű termesztésnek köszönhető, hogy mindig csak a teljesen érett és piros cseresznye jut el a feldolgozó állomásokra, így biztosítva a homogén és egyenletes minőséget. Ezt az állandó minőséget gyakran kézi osztályozás is biztosítja.
Az etióp Sidamo a Yirgacheffe és a Harrar melletti harmadik nagy kávérégió az országban. A Dél-Etiópiában található Sidamo tökéletes otthont nyújt a kávécserjéknek, a termékeny hegyvidék ideális környezetet biztosít. A megfelelő környezet és különleges gondoskodás határozottan tükröződik a csészében: az etióp kávék rendkívül összetettek, virágos és gyümölcsös csúcsokkal, miközben megőrzik a kiegyensúlyozott testüket és izgalmas utóízekben gazdagok.
Yirgacheffe területen teremnek Etiópia legjobb, fűszeres és illatos kávéi. A kávébabokra a citrusos ízjegyek, az édes virágos karakter jellemző. Az édes ízjegyekért részben a szárítás mikéntje felelős, hiszen a leszüretelt kávét 15-20 napon át az úgynevezett „afrikai szárítóágyak”-ra téve, a napon szárítják. A szárítási folyamat során a gyümölcshúsban található cukrok egy részét magába szívja a bab, amely az élénk savakkal és kiegyensúlyozott testtel rendelkező Yirgacheffe kávé jellegzetesen gyümölcsös, édes aromáját adja.

Ethiop Yirga Cheffe 100gr pörkölt szemes kávé

2 800 Ft
( Egységár: 28 004 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
gyümölcsös, virágos, fűszeres csokoládé citrusos ízjegyekkel
Testesség
kiegyensúlyozott
Savasság
közepes
Termővidék
Sidamo, Yirgacheffe
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek