Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Dominika San José 500gr pörkölt szemes kávé
Dominika San José 500gr pörkölt szemes kávé
8 750 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Dominika San José 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
A Dominikai Köztársaság kávétermesztése az ország egyik legfontosabb agrárium ága, és az évszázadok alatt a szigetország egyik legfontosabb exporttermévé vált.
A Dominikai Köztársaságban két fő kávécserjét termesztenek, az Arabica és a Robusta fajtákat. Az Arabica fajta a legelterjedtebb és a legmagasabb minőségű kávékat adja, míg a Robusta a mennyiséget növeli.
A dominikai Arabica kávé általában közepesen testes, enyhe savasságú, finom és édeskés ízű. A kávétermő területektől és a termelőktől függően a kávéban jelen lehetnek a fűszeres, gyümölcsös és csokoládés ízjegyek is. A dominikai kávék általában a világosabb pörkölési szinteken is nagyon élvezetesek, mivel megőrzik a termőterület egyedi karakterét, és a kávé élénk, komplex ízeket ad.
Az egyik legismertebb és legnépszerűbb dominikai kávé a San José, amelyet több mint 70 éve termelnek és pörkölnek az országban. Ez a kávé a legmagasabb minőségi szabványoknak megfelelően termesztett és feldolgozott Arabica kávéfajtája
A dominikai kávék fogyasztása a kávézókban és az otthoni kávéfőzőkben is elterjedt, és az ország kávétermelése egyre nagyobb figyelmet kap a nemzetközi kávépiacokon. Összességében a dominikai kávék gazdag ízvilága, komplex aromái és magas minősége miatt széles körben ismertek.
A kávé a San José nevű régióban termesztett kávébabokból készül, amelyeket gondosan válogatnak és kézzel szüretelnek. A terület földrajzi adottságai és az éghajlati viszonyok különleges aromákat és ízeket kölcsönöznek ennek a kávénak. A magas hegyekben található kávéültetvényeknek köszönhetően a kávébabok magas minőségűek és intenzív ízvilággal rendelkeznek.
A San Jose kávé általában közepes pörkölésű, ami kiegyensúlyozott és finom ízvilágot eredményez. A kávé jellegzetességei közé tartozik az enyhe, de markáns savasság, a testesség és a lágy aromák. Az ízjegyek között fellelhetőek a mogyoró, a csokoládé, a karamell és a vanília.
A San José kávé kitűnően alkalmas eszpresszónak vagy cappuccinonak is, de önmagában is élvezhető. Ez a kávé igazi különlegesség, amelyet minden kávékedvelőnek érdemes kipróbálnia.

Dominika San José 500gr pörkölt szemes kávé

8 750 Ft
( Egységár: 17 501 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
gyümölcsös, narancsos, rendkívül édes
Testesség
közepes
Savasság
közepes
Termővidék
San José de Ocoa
Pörkölési mód
világos
Kiegészítő termékek