Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Columbia Supremo 500gr pörkölt szemes kávé
Columbia Supremo 500gr pörkölt szemes kávé
6 490 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Columbia Supremo 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Kolumbiában 1723-ban, feltételezhetően a jezsuitáknak köszönhetően jelent meg a kávé, amely a 18-19. század folyamán teljes mértékben uralma alá hajtotta az országot, olyannyira, hogy 1912-ben már a világ teljes kávéexportjának felét Kolumbia adta. Ma a világ harmadik legnagyobb kávétermesztője, Brazília és Vietnam után. Nem véletlen lett a kávé egyik hazája, éghajlati és domborzati adottságai tökéletessé teszik a kávé termesztésére. Az Andok-hegység vonulatának útjában levő, a Nevado del Huila vulkánnak is otthont adó Huila megye ásványi anyagokban gazdag termőterületei és a terület mikroklímája nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott és édes, dinamikusan savas ízjegyű kávék termesztéséhez.
A Rainforest Alliance által tanúsított, nagyjából 2 hektáros területtel rendelkező kis farmok csoportjából származó Supremo, azaz 17 vagy 18 méretű (a legnagyobb) kávébabok feldolgozás hagyományos módszerrel történik, amelynek nagy előnye, hogy a folyamat minden esetben a kávénak leginkább megfelelő módon történik.
A Columbia Huila Supremo kávé ízében a csokoládés, pörkölt magvas, dohányos, fűszeres aromák a meghatározóak, amelyeket szépen árnyalnak, egészítenek ki a visszafogott gyümölcsös jegyek.

Columbia Supremo 500gr pörkölt szemes kávé

6 490 Ft
( Egységár: 12 979 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
gyümölcsös, áfonya, nugát, karamell
Testesség
közepes
Savasság
közepes, kiegyensúlyozott
Termővidék
Huila
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek