Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Kávézni jó!

Kávézni jó!

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Világszerte több mint 2,25 milliárd csésze kávét fogyasztunk el naponta.

A kávé több ezer éve velünk él, része a gasztronómiánknak és a kultúrtörténetünknek, szerepe nem korlátozódik csak a fogyasztására, a fogyasztás mikéntje is meghatározó, gondoljunk csak a magyar kávéházkultúrára, illetve a társasági életre.

Honnan származik a kávé?

Kávés eredetmítoszból több is akad, de talán a legjelentősebb a jemeni és az etióp. Természetesen a mai napig vita tárgyát képezi, hogy melyik területen és mikor fedezték fel elsőként a kávécserje termésének áldásos hatását.

 

Minőségi kávé – Minőségi énidő

A minőségi énidő és egy jó csésze kávé képe gyakorlatilag teljes egészében összefonódott a mai kor túlpörgetett világában élő, kikapcsolódásra és egy kis kényeztetésre vágyó embere fejében.

Az énidő fontossága egyre nagyobb hangsúlyt kap az utóbbi években / évtizedekben. Kutatások sora igazolja, hogy igenis egyre inkább szükségünk van a lassításra, az önmagunkkal töltött minőségi időre, tehát időről időre meg kell álljunk kicsit. Ezek a békés, nyugodt, a rohanóvilág zaját kizáró csendes pillanatok ugyanis csodákra képesek.

Mi lehetne jobb kísérő mint egy gőzölgő, illatos kávé.

 

Minőségi kávé – Minőségi társas élet

A kávézás szertartása napjainkban a társasági élet egyik alapja. Az üzleti életben a tárgyalások elengedhetetlen része egy csésze gőzölgő kávé. Régen látott ismerősökkel, barátokkal töltött találkozások, beszélgetések elengedhetetlen része egy frissen főzött jó minőségű kávé. Családi ebédek, összejövetelek szinte kötelező lezáró akkordja egy jó fekete. Kirándulások, túrák alkalmával sem maradhat el a minőségi kávézás szertartása.

Nagyjából 300 éve lettünk kávés nemzet és azóta is úgy üldögélünk a kávés csészét szorongatva, mint eleink.