Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Sumatra Kopi Luwak 250gr pörkölt szemes kávé
Sumatra Kopi Luwak 250gr pörkölt szemes kávé
66 001 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Sumatra Kopi Luwak 250gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és a kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, Indonéziát mégis gyakorta a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék.
A kávétermesztés Indonéziában közel 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Jáva, Sulawesi és Szumátra. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van.
Mit kell tudni Sumatra Kopi Luwak kávéról? Mitől számit luxuscikknek?
A Sumatra Kopi Luwak nevében a kopi - indonézül - kávét, míg a luwak - szumátrai nyelven – cibetmacskát jelent, ezzel egészen pontosan meghatározva a kávéban rejlő különlegességet. A cibetmacska a kávécserjék mellett él és előszeretettel lakmároz is a termésből, igaz, csak a legkiválóbb, legjobb, legérettebb szemeket legeli le. A megevett kávé – mivel a macska ugyan szereti, de megemészteni nem tud – vándorútra indul az állat szervezetében, majd az ürülékével együtt távozik. A macska bélrendszere egy zárt rendszerként működve hatást gyakorol a kávébabokra, amelyek olyan enzimekkel kerülnek itt kapcsolatba, amely csökkenti a kávé kesernyés ízét, koffeintartalmát és savasságát. A helyiek az elpotyogtatott végtermékekből összegyűjtik a kávécseresznyéket, majd az ebben található babokat feldolgozzák.
Mivel a cibetmacskák száma és a kávéfogyasztási volumenük véges, így ennek a kávéfajtának az exkluzivitását, magas árát az adja, hogy a helyi farmereke évente mindössze pár száz kilogrammot tudnak belőle összegyűjteni és feldolgozni. A viszonylag testes, nehéz kávéban karamelles és földes ízjegyek találhatók.

Sumatra Kopi Luwak 250gr pörkölt szemes kávé

66 001 Ft
( Egységár: 264 003 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
édeskés, földes, karamellás
Testesség
közepesen telt
Savasság
alacsony
Termővidék
Szumátra, Jáva, Bali és Sulawesi
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek