Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Mexico Las Hortensias 1000gr pörkölt szemes kávé
Mexico Las Hortensias 1000gr pörkölt szemes kávé
12 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Mexico Las Hortensias 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Mexikóban az 1700-as évek végén jelent meg a kávé, amikor a hódítók farmjain, őslakos munkásokkal megindult a termesztés. Ennek a rendszernek a 20. század vetett csak véget, amelyet a 70-es években egy bölcs agrárreform követett. Ekkor jött létre egy kizárólag a kávéval foglalkozó nemzeti intézet (INMECAFE), amelynek hathatós támogatásával egy évtized alatt a kávé lett Mexikó legértékesebb exportnövénye, és a 80-as évek közepére a teljes mezőgazdasági termelés 35%-át adta. Az intézet helyét idővel átvették az apróbb családi gazdaságokat tömörítő szövetkezetek. A szövetkezetek nem csak a helyi termelőket támogatták, hanem az ökológiai kávétermelést is.
A mai mexikói gazdaságok 85%-a a helyi őslakosok kezében van, ezek 95%-a három hektárnál kevesebb. Noha ez a globális kávéexport kevesebb mint 1%-a, az ország még mindig a kilencedik legnagyobb kávéexportőr a világon. Mexikó fő kávétermesztő régiója Chiapas, Veracruz, Oaxaca és Puebla. A különböző régiók biodiverizitásának, mikroklímájának, gazdag talajának köszönhetően a mexikói kávénak számos arca, karaktere van és többféle prémium kávét is találni köztük. A mexikói kávé azoknak való, akik szeretik az enyhe és könnyed főzetet. A mexikói kávét gyakran jellemzi könnyű test és alacsony savtartalom, valamint diós íz, a mexikói kávé ideális alapjául szolgál számos blendnek.
A mexikói-guatemalai határ közelében található Chiapas kiemelt kávétermesztő régió, ahol a legjobb minőségű kávét termesztik Mexikóban, kávéja jellegzetes finom, könnyed ízéről és gazdag, élénk savasságáról ismert, könnyű testtel.

Mexico Las Hortensias 1000gr pörkölt szemes kávé

12 990 Ft
( Egységár: 12 990 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
kiegyensúlyozott, citrusos, virágos, csokoládés tónusokkal
Testesség
erőteljes, édeskés
Savasság
összetett, kiegyensúlyozott
Termővidék
Motozintla, Sierra Mariscal, Chiapas
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek