Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Jamaica Blue Mountain 500gr pörkölt szemes kávé
Jamaica Blue Mountain 500gr pörkölt szemes kávé
76 001 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Jamaica Blue Mountain 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
A Karib-térség egyik legvonzóbb pontja egyértelműen Jamaica: a szabadság, a fehér homokos tengerpartok, a pálmafák, és a reggae. A szigetlakók laza életmódja és a lélegzetelállító környezet mellett még egy nagy vonzereje, kincse van Jamaicának: a Blue Montain kávé.
A kávé az 1700-as évek első felében, feltételezhetően brit közvetítéssel, a sziget egykori kormányzójának, Sir Nicolas Lawes-nak köszönhetően érkezett Martinique-ról és ekkortájt születtek meg az első ültetvények a Blue Mountain hegységben, amely a főváros, Kingston mögött magasodik. A kávé számára ideálisnak bizonyult a jamaicai éghajlat, a talaj összetétele és a csapadék mennyisége. A hegység legmagasabb pontja 2256 m, azaz a Jamaica Blue Mountain a világ legmagasabban termesztett kávéi közé sorolható
A Jamaica Blue Mountain Coffee presztízsének megóvása érdekében az országban szigorú szabályokat vezettek be a kávé termelésének és exportjának szabályozására. A Jamaicai Kávéipari Tanács szigorú földrajzi határokat határozott meg, amelyeken kívül a Jamaica Blue Mountain kávé nem termeszthető, és exportálás előtt a Tanács minden zsáknyi kávét át is vizsgál. Ennek köszönhetően biztos, hogy csak a Blue Mountain tartományban termesztett kávé kaphatja meg a Jamaica Blue Mountain Coffee minősítést.
A kávét csak azután gyűjtik be miután megérett, teljesen piros. A bogyókat minden gazdaságban kézzel szedik, és vízben úsztatják, a kávészemeket a mosás után nagy betonlapokra helyezik szárítani, majd pihentetik, hántolják, azaz eltávolítják a külső héjat, és ekkor előkerül a világhírű zöld kávébab. Ez a babot ezután Aspen fából készült hordókba töltik, és a Jamaicai Kávéipari Tanácshoz viszik, amely megvizsgálja, és 100%-os Jamaica Blue Mountain® kávébabként címkézi fel.

Jamaica Blue Mountain 500gr pörkölt szemes kávé

76 001 Ft
( Egységár: 152 001 Ft/kg )
Aroma
csokoládé, bogyósgyümölcs, dió
Testesség
karakteres, gazdag, telt
Savasság
enyhe
Termővidék
Blue Mountain
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek