Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

India Cherry robusta 100gr pörkölt szemes kávé
India Cherry robusta 100gr pörkölt szemes kávé
1 629 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

India Cherry robusta 100gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
India hatalmas, színpompás ország: minden árnyalat megtalálható itt. Az okker ezernyi színében játszó fűszertálak az élénk piaci utcákon, a türkizkék tenger, az aranyszínű strandok, a zöldellő vulkáni hegyek és a festői növényvilág. India déli államai között megtalálható Karnataka állam elképesztő természeti sokszínűségéről, gazdagságáról, nemzeti parkjairól és persze kávéjáról híres.
A legenda szerint a 17. század elején Baba Budan szent mekkai zarándokútja során megfordult a jemeni Mokka kikötőjében. Talált hét kávébabot, amelyeket a turbánjába csomagolt, majd Indiába csempészett. Miután megérkezett, elültette a magokat a Karnatakában lévő kertjében, az örökzöld, virágos hegyek közelében. Így lett ez a vidék az indiai kávé szülőhelye.
Ma Indiában a kávét a dél-indiai államok hegyvidéki területein termesztik, Karnataka, Kerala és Tamil Nadu a legfontosabb termőterületei, ez a három állam adja az indiai kávé 92%-át, amelyből a legendás Karnataka alaposan kiveszi a részét, hiszen India teljes kávétermelésének több mint 70%-át az itteni lankákon szüretelik. Minden indiai kávécserje árnyékban növekszik, gyakran olyan fűszerekhez közel, mint a fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió. A kávébabok így egyedülálló aromát szívnak fel magukba.
Az India Cherry Robusta tökéletesen megmutatkozik egy karakteres, ízletes eszpresszóban. Jellegzetes, földes ízjegyei mellett csokoládés aromák is felfedezhetők.

India Cherry robusta 100gr pörkölt szemes kávé

1 629 Ft
( Egységár: 16 294 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
kesernyés, földes, fás
Testesség
karakteres
Savasság
közepes
Termővidék
Kerala és Karnataka
Pörkölési mód
közepes
Kiegészítő termékek