Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Kenya AB 250gr pörkölt szemes kávé
Kenya AB 250gr pörkölt szemes kávé
5 490 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Kenya AB 250gr pörkölt szemes kávé

Kenya már régóta vezető szerepet tölt be a kiváló minőségű kelet-afrikai Arabica termesztésében – a legjobb tételei gyümölcsös, tiszta, összetett profiljukról híresek, amelyek egyensúlyt és markáns ízjegyeket kínálnak a bogyóktól és csonthéjas gyümölcsöktől az édeskés citrusokig. Joggal nevezik a Kenya AB kávét a világ egyik legjobb kávéjának.');">Termék leírás
Az Egyenlítő közvetlenül áthalad ezen a kelet-afrikai gyöngyszemen, ennek köszönhetően éghajlata rendkívül kiegyensúlyozott, Kenyában alig van különbség a különböző évszakok között. A szomszédos Etiópiával szemben a kávétermesztés viszonylag új az országban, a kávé csak 1893-ban, misszionáriusoknak köszönhetően jelent meg Kenyába, majd a brit uralom idején nőtte ki magát a kávétermesztés, nagyon szigorú, a helyi lakosokra nézve megalázó feltételek mellett. A földeken dolgozók sokáig nem is tudták milyen kinccsel dolgoznak, mivel az ország legjobb kávéit exportálták, és csak a leggyengébb minőségű kávét értékesítették helyben.
Ma Kenya GDP-jében a kávétermesztés a harmadik helyen áll, a kávét termő földek teljes területét 160 000 hektárra becsülik. A földterület legnagyobb részét kistermelők használják, akik szövetkezeti formában dolgoznak, a megtermelt kávét pedig aukciókon adják el. Az árat a kávé minősége és annak osztályozása határozza meg, ami leginkább a kávébab méretétől függ. A zöld kávét általában Kenyában osztályozzák. A 15/16 felett rostált kávébab az „AB" nevet viseli.
Kenya már régóta vezető szerepet tölt be a kiváló minőségű kelet-afrikai Arabica termesztésében – a legjobb tételei gyümölcsös, tiszta, összetett profiljukról híresek, amelyek egyensúlyt és markáns ízjegyeket kínálnak a bogyóktól és csonthéjas gyümölcsöktől az édeskés citrusokig. Joggal nevezik a Kenya AB kávét a világ egyik legjobb kávéjának.

Kenya AB 250gr pörkölt szemes kávé

5 490 Ft
( Egységár: 21 961 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
bergamott, bogyós gyümölcs, citromfű, illata friss, virágos
Testesség
karakteres, gazdag, telt
Savasság
enyhe
Termővidék
Mt. Elgon Kenya, Murang'a, Meru, Kiambu
Pörkölési mód
sötét
Kiegészítő termékek