Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Kenya AB 1000gr pörkölt szemes kávé
Kenya AB 1000gr pörkölt szemes kávé
15 991 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Kenya AB 1000gr pörkölt szemes kávé

Kenya már régóta vezető szerepet tölt be a kiváló minőségű kelet-afrikai Arabica termesztésében – a legjobb tételei gyümölcsös, tiszta, összetett profiljukról híresek, amelyek egyensúlyt és markáns ízjegyeket kínálnak a bogyóktól és csonthéjas gyümölcsöktől az édeskés citrusokig. Joggal nevezik a Kenya AB kávét a világ egyik legjobb kávéjának.');">Termék leírás
Az Egyenlítő közvetlenül áthalad ezen a kelet-afrikai gyöngyszemen, ennek köszönhetően éghajlata rendkívül kiegyensúlyozott, Kenyában alig van különbség a különböző évszakok között. A szomszédos Etiópiával szemben a kávétermesztés viszonylag új az országban, a kávé csak 1893-ban, misszionáriusoknak köszönhetően jelent meg Kenyába, majd a brit uralom idején nőtte ki magát a kávétermesztés, nagyon szigorú, a helyi lakosokra nézve megalázó feltételek mellett. A földeken dolgozók sokáig nem is tudták milyen kinccsel dolgoznak, mivel az ország legjobb kávéit exportálták, és csak a leggyengébb minőségű kávét értékesítették helyben.
Ma Kenya GDP-jében a kávétermesztés a harmadik helyen áll, a kávét termő földek teljes területét 160 000 hektárra becsülik. A földterület legnagyobb részét kistermelők használják, akik szövetkezeti formában dolgoznak, a megtermelt kávét pedig aukciókon adják el. Az árat a kávé minősége és annak osztályozása határozza meg, ami leginkább a kávébab méretétől függ. A zöld kávét általában Kenyában osztályozzák. A 15/16 felett rostált kávébab az „AB" nevet viseli.
Kenya már régóta vezető szerepet tölt be a kiváló minőségű kelet-afrikai Arabica termesztésében – a legjobb tételei gyümölcsös, tiszta, összetett profiljukról híresek, amelyek egyensúlyt és markáns ízjegyeket kínálnak a bogyóktól és csonthéjas gyümölcsöktől az édeskés citrusokig. Joggal nevezik a Kenya AB kávét a világ egyik legjobb kávéjának.

Kenya AB 1000gr pörkölt szemes kávé

15 991 Ft
( Egységár: 15 991 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
bergamott, bogyós gyümölcs, citromfű, illata friss, virágos
Testesség
karakteres, gazdag, telt
Savasság
enyhe
Termővidék
Mt. Elgon Kenya, Murang'a, Meru, Kiambu
Pörkölési mód
sötét
Kiegészítő termékek