Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Guatemala Huehuetenango 100gr pörkölt szemes kávé
Guatemala Huehuetenango 100gr pörkölt szemes kávé
2 590 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Guatemala Huehuetenango 100gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Guatemala rendkívül izgalmas ország, gazdag őslakos kultúrával és lenyűgöző természetes élőhelyekkel. Tájképének legszembetűnőbb vonásai a 37 vulkán, amelyek közül három a mai napig működik. Ezek a vulkánok nem csak a környezet részét képezik, hanem a guatemalai kávék jellegzetes karakterét is megadják.
A „Huehuetenango” név a Nahuatl azték nyelvből ered, és az „ősök helye”-ként fordítható. Huehuetenango az ország egyik legtávolabbi és legmagasabban fekvő helye és azon három régió egyike, amelyikben nem találhatók vulkánok. A tengerszint feletti magasság ezen a területen eléri a 3000-3850 métert is, a kávét azonban csak a hegyek 1350-2000 méteres lejtőin termesztik, ami ezt a kávét a kiemelt minőségű, Strictly Hard Bean (SHB) osztályba sorolja. A kávétermesztéshez ideális mikroklímájú Huehuetenango levegője meglehetősen száraz, mivel a mexikói Oaxacában található Tehuantepec-síkságról fújó forró szelek mindent kiszárítanak. Az innen felemelkedő légáramlatok keverednek a Cuchumatanes-hegységből érkező hűvös levegővel, és közösen teremtik meg azt a fagytól védett mikroklímát, amely lehetővé teszi a kávétermesztést akár 2000 méteres magasságban is.
A nagy magasság miatt az itt termesztett kávébabok a szokásosnál lassabban nőnek, nagyobb sűrűséggel bírnak, ennek megfelelően a magjuk is igen kemény. Ízprofiljukra jellemző a citromos és gyümölcsös aromák komplex bősége, nem véletlen, hogy a Guatemala Huehuetenango kávé a világ egyik legizgalmasabb, legjobb ínyenc kávéja legyen.
Büszkék vagyunk arra, hogy Guatemala egyik távoli területéről kínálhatjuk Önnek ezt különleges kávéfajtát.

Guatemala Huehuetenango 100gr pörkölt szemes kávé

2 590 Ft
( Egységár: 25 900 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
édeskés csokoládé, citrusos, narancsos beütéssel
Testesség
karakteres
Savasság
közepes
Termővidék
Huehuetenango
Pörkölési mód
közepes