Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Guatemala Huehuetenango 1000gr pörkölt szemes kávé
Guatemala Huehuetenango 1000gr pörkölt szemes kávé
13 990 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Guatemala Huehuetenango 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Guatemala rendkívül izgalmas ország, gazdag őslakos kultúrával és lenyűgöző természetes élőhelyekkel. Tájképének legszembetűnőbb vonásai a 37 vulkán, amelyek közül három a mai napig működik. Ezek a vulkánok nem csak a környezet részét képezik, hanem a guatemalai kávék jellegzetes karakterét is megadják.
A „Huehuetenango” név a Nahuatl azték nyelvből ered, és az „ősök helye”-ként fordítható. Huehuetenango az ország egyik legtávolabbi és legmagasabban fekvő helye és azon három régió egyike, amelyikben nem találhatók vulkánok. A tengerszint feletti magasság ezen a területen eléri a 3000-3850 métert is, a kávét azonban csak a hegyek 1350-2000 méteres lejtőin termesztik, ami ezt a kávét a kiemelt minőségű, Strictly Hard Bean (SHB) osztályba sorolja. A kávétermesztéshez ideális mikroklímájú Huehuetenango levegője meglehetősen száraz, mivel a mexikói Oaxacában található Tehuantepec-síkságról fújó forró szelek mindent kiszárítanak. Az innen felemelkedő légáramlatok keverednek a Cuchumatanes-hegységből érkező hűvös levegővel, és közösen teremtik meg azt a fagytól védett mikroklímát, amely lehetővé teszi a kávétermesztést akár 2000 méteres magasságban is.
A nagy magasság miatt az itt termesztett kávébabok a szokásosnál lassabban nőnek, nagyobb sűrűséggel bírnak, ennek megfelelően a magjuk is igen kemény. Ízprofiljukra jellemző a citromos és gyümölcsös aromák komplex bősége, nem véletlen, hogy a Guatemala Huehuetenango kávé a világ egyik legizgalmasabb, legjobb ínyenc kávéja legyen.
Büszkék vagyunk arra, hogy Guatemala egyik távoli területéről kínálhatjuk Önnek ezt különleges kávéfajtát.

Guatemala Huehuetenango 1000gr pörkölt szemes kávé

13 990 Ft
( Egységár: 13 990 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
édeskés csokoládé, citrusos, narancsos beütéssel
Testesség
karakteres
Savasság
közepes
Termővidék
Huehuetenango
Pörkölési mód
közepes