Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Guatemala Antiqua  500gr pörkölt szemes kávé
Guatemala Antiqua 500gr pörkölt szemes kávé
8 590 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Guatemala Antiqua 500gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Guatemala rendkívül izgalmas ország, gazdag őslakos kultúrával és lenyűgöző természetes élőhelyekkel. Tájképének legszembetűnőbb vonásai a 37 vulkán, amelyek közül három a mai napig működik. Ezek a vulkánok nem csak a környezet részét képezik, hanem a guatemalai kávék jellegzetes karakterét is megadják.
Az Antigua kávérégió az egyik legismertebb Guatemalában. Gazdag vulkanikus talaj, alacsony páratartalom, sok napsütés és hűvös éjszakák jellemzik ezt a régiót, amelyet három vulkán veszi körül: az Agua, az Acatenango és a Fuego, amely Guatemala három aktív vulkánjának egyike. Ennek köszönhetően időnként friss, ásványi anyagokban gazdag hamut szór az Antigua talajára. A vulkáni kőzet ideális a kávé számára, hiszen megtartja a nedvességet, ezzel ellensúlyozza az Antigua régióra jellemző alacsony csapadék- és páramennyiségét.
Az Antigua régióban termett kávét tartják a Guatemalában termesztett legfinomabb prémium kávénak, nem véletlen, hiszen minden a guatemalai kávékra jellemző tulajdonsággal rendelkezik. Telt, bársonyosan gazdag test és fűszeres íz jellemzi.

Guatemala Antiqua 500gr pörkölt szemes kávé

8 590 Ft
( Egységár: 17 180 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
csokoládé, karamell édes, citrusos (narancs)
Testesség
telt, karakteres
Savasság
közepes
Termővidék
Antiqua
Pörkölési mód
világos