Kérdése van? írjon nekünk:   Info@semiramiskave.hu

Guatemala Antiqua  1000gr pörkölt szemes kávé
Guatemala Antiqua 1000gr pörkölt szemes kávé
16 200 Ft
Termék háttérkép
Termékkép

Guatemala Antiqua 1000gr pörkölt szemes kávé

Termék leírás
Guatemala rendkívül izgalmas ország, gazdag őslakos kultúrával és lenyűgöző természetes élőhelyekkel. Tájképének legszembetűnőbb vonásai a 37 vulkán, amelyek közül három a mai napig működik. Ezek a vulkánok nem csak a környezet részét képezik, hanem a guatemalai kávék jellegzetes karakterét is megadják.
Az Antigua kávérégió az egyik legismertebb Guatemalában. Gazdag vulkanikus talaj, alacsony páratartalom, sok napsütés és hűvös éjszakák jellemzik ezt a régiót, amelyet három vulkán veszi körül: az Agua, az Acatenango és a Fuego, amely Guatemala három aktív vulkánjának egyike. Ennek köszönhetően időnként friss, ásványi anyagokban gazdag hamut szór az Antigua talajára. A vulkáni kőzet ideális a kávé számára, hiszen megtartja a nedvességet, ezzel ellensúlyozza az Antigua régióra jellemző alacsony csapadék- és páramennyiségét.
Az Antigua régióban termett kávét tartják a Guatemalában termesztett legfinomabb prémium kávénak, nem véletlen, hiszen minden a guatemalai kávékra jellemző tulajdonsággal rendelkezik. Telt, bársonyosan gazdag test és fűszeres íz jellemzi.

Guatemala Antiqua 1000gr pörkölt szemes kávé

16 200 Ft
( Egységár: 16 200 Ft/kg )
Pörkölési mód kiválasztása
Aroma
csokoládé, karamell édes, citrusos (narancs)
Testesség
telt, karakteres
Savasság
közepes
Termővidék
Antiqua
Pörkölési mód
világos